Filosofii pragmatice – principii și reguli pentru viață

Dacă viața este un joc, ar fi tare bine să ai o strategie.

Cei mai mulți oameni nu au așa ceva și asta se vede într-o grămadă de împrejurări. Textele mele te vor ajuta să gândești mai bine situațiile cu care te vei confrunta și să ai repere atunci când alții habar n-au ce să facă.

Probabil că te-ntrebi de unde știu eu ce știu sau dacă ceea ce-ți spun are vreo valoare.

Realitatea este că filozofia mea se leagă de lucruri pe care le-am învățat la rândul meu de la alții, singura mea contribuție fiind combinarea unor principii care și-au dovedit succesul + mici adăugiri născute din experiențe personale.

Regula de negrăbire
Dacă poți face un lucru bine fără să te grăbești, cel mai probabil aceea e forma naturală de-a face acel lucru. Prin urmare, de ce te-ai grăbi?

Ce este stoicismul și cum te ajută – principii, influență și scurt istoric
Stoicismul este o filozofie veche și pragmatică. Principiile sale sunt ușor de înțeles și îi ajută pe oameni să ducă o viață mai bună.

Relaxează-te, e natural să judeci oamenii!
Mereu vor fi unii care-ți vor spune tot felul de chestii cretine de genul „dar cine ești tu să judeci?!”. Sau „nu judeca pentru că vei fi și tu judecat!”. Nu-i băga-n seamă, bagă-i în alte locuri. E o formă bună de judecare.

Cum m-a ajutat mâncatul în oraș să-mi pun ordine în bani
Acum niște ani, aveam păcătosul obicei de-a încerca aproape orice restaurant nou pe care-l remarcam. În primă fază, asta m-a costat mulți bani. Ulterior, asta mi-a economisit și mai mulți.

De ce Pareto ar trebui să fie idolul tău
Pareto a trăit acum mult timp, dar n-a trăit degeaba. Regula 80/20 te ajută să găsești focus pentru activitățile tale cu adevărat profitabile.

Cum să nu-ți mai faci griji
Aproape orice grijă ți-ai face, e sigur pierdere de vreme. Dacă se-ntâmplă răul de care te temi, cu ce te-a ajutat să-ți faci griji înainte să se producă? Dacă nu se-ntâmplă acel rău, care a fost rostul grijilor exagerate?

De ce îți plac insultele lui Radu Banciu
Atunci când cine știe ce personalitate este jignită, poți avea impresia că viața ta nu este chiar atât de rea. Și că insuccesul tău nu e chiar atât de mare. Am o veste – ești într-o situație nașpa și nu prea faci nimic să ți-o rezolvi.

Cum să nu te mai porți ca un sclav – ghid complet
Niciodată nu e prea târziu să-ncepi să ai personalitate. E ușor să fii sclav și poate să pară foarte profitabil. În realitate, e doar o formă de nefericire continuă. Află ce este acela un sclav și cum să scapi de această pecete.

De ce e important să te elimini din viața anumitor oameni
Invidia este o mare pierdere de vreme. Totuși, atunci când se naște-n mintea cuiva apropiat și te privește, trebuie să rezolvi problema. Cum o rezolvi?

Cum îți descoperi marea pasiune
Marea pasiune nu se descoperă atunci când umbli prin viață fără direcție. Sigur, poți să te bazezi pe noroc, dar atunci e bine să te apuci să joci la loto. Alternativa este să faci ceva concret în această direcție.

Cum să faci sex la interviul de angajare
Oamenii se duc la interviurile pentru angajare cu o atitudine greșită. Cumva, au impresia că doar ei au ceva de dovedit, iar angajatorul poate să facă ce dorește cu ei. Dacă e ceva de capul tău, folosește metoda mea pentru a întoarce lucrurile-n favoarea ta.

Cum am devenit alt om. De vreo 7 ori…
La-nceput, câștigam cu 100 Lei mai puțin decât aveam nevoie ca să supraviețuiesc. Apoi, am început să-mi cresc veniturile, dar și să fac tot felul de alegeri – unele proaste, unele bune. Despre aceste alegeri îți vorbesc în acest text.