Mergi la conținut

Lista cu mâncare bună - cei mai buni producători, cele mai bune produse alimentare

Lista cu mâncare bună - cei mai buni producători cu cele mai bune produse alimentare

Lista cu mâncare bună este exact ce-i spune numele - o listă (Google Sheet) cu cei mai buni producători ai produselor alimentare pe care le consum eu sau cei apropiați mie.

De ce spun că este o listă cu mâncare bună?

Pentru că anumite produse sunt mai bune decât altele prin:

  • calitatea ingredientelor folosite
  • procesul de fabricație ales de producător
  • ambalajul care le păstrează calitatea până ajungi să le consumi

Din fericire, în România sau la un click distanță există produse alimentare care se încadrează cu brio în cele mai înalte standarde alimentare fără să coste două averi și jumătate.

Important este să știi care sunt aceste alimente și unde le poți găsi.

Rapid.

Fără să pierzi timp bâjbâind într-o mare de alegeri nefericite.

De ce poți avea încredere în ce spun

Dincolo de faptul că sunt un tip căruia îi place mâncarea bună și care vrea ca toți ai lui să mănânce bine, mai am câteva calități folositoare în domeniu:

  1. am trăit în gospodării în care s-au crescut animale și s-a făcut mâncare serioasă. Fără vrăjeli chimice (E-uri) sau psihice (marketing agresiv)
  2. am o pasiune aproape ciudată să cunosc în detaliu amănunte despre produsele pe care le consum. Citesc etichetele, citesc informațiile despre companiile producătoare, mă informez cu adevărat despre ce consum
  3. în timpul studenției, am lucrat ca picolo în ceea ce la vremea respectivă era unul dintre cele mai bune restaurante din România - Palace Dumbravă, actualul resturant al hotelului Hilton din Sibiu

E suficient ca să îmi urmezi recomandările?

Citește în continuare și te vei lămuri.

Ce primești când cumperi Lista cu mâncare bună

Primești recomandările mele pentru următoarele categorii alimentare:

  1. Carne - 12 recomandări de producători (carne proaspătă și produse derivate, inclusiv produse din carne de vânat)
  2. Lactate - 13 recomandări de producători (lactate și produse derivate, inclusiv produse bio sau puțin / blând procesate )
  3. Altele produse alimentare - 12 recomandări de producători (ouă, pește, pâine, apă)
  4. Restaurante - 6 recomandări de restaurante (majoritatea din București)

În primele 3 categorii, cele ale producătorilor de produse alimentare, vei găsi și diverse alte informații care te vor ajuta să judeci mai bine alegerile tale.

De exemplu, în cazul producătorilor de lactate vei ști cine are produse BIO sau cine folosește recipiente de sticlă pentru lactatele lichide fără să faci cercetări prin piață.

Sau cine are produse din lapte de capră, de oaie, de bivoliță, de vacă.

Plus tot felul de mențiuni pe care producătorii fără prea mare aplecare asupra promovării propriilor produse au impresia că n-ar fi importante.

De exemplu, un producător din lactate din lapte de bivoliță își paște animalele pe una dintre cele mai bune pășuni din lumea aceasta. Adică o pășune cu o floră complexă, care permite animalelor să ofere un lapte cum e imposibil să găsești în alte părți.

Sau în cazul producătorilor de produse din carne am menționat cine are produse "exotice", gen carne de vânat sau prin ce se deosebesc respectivele produse de concurență.

În cazul tuturor producătorilor am menționat și unde găsești produsele - magazine fizice sau platforme online de vânzare, astfel încât să-ți fie cât mai ușor posibil să le achiziționezi.

De asemenea, am oferit informații pe care oamenii nu le bagă de obicei în seamă, dar care pot fi utile pentru consumatorii informați.

Anumiți producători își vând produsele și sub marca privată a marilor retaileri sau sub marketingul (ambalajul) unor distribuitori.

De exemplu, iaurturile de capră ale Artesana există în lanțul Mega Image sub marca proprie a lanțului de magazine - Gusturi Românești. Pe ambalaj nu scrie nicăieri că acel iaurt e produs de Artesana, dar scrie că produs de Klaus SRL pentru Mega Image. Care Klaus SRL este firma din spatele Artesana.

Lista îți economisește mult timp pentru că este o formă ușoară de orientare către produse de o foarte bună calitate.

Și pentru că te ajută să începi să înțelegi mai bine cam ce ingrediente e firesc să existe pe eticheta unui produs de foarte bună calitate.

În fine, când plătești pentru accesul la această listă, primești gratuit și accesul la toate updatările ulterioare ale listei.

De ce e important asta?

Anumiți producători pot să scadă calitatea produselor sau alți producători pot să apară cu produse care merită menționate pe listă.

De câte ori se va întâmpla un astfel de lucru, voi modifica lista și tu vei avea acces gratuit la modificările respective atât timp cât lista aceasta va exista.

Ce nu primești când cumperi Lista cu mâncare bună

Ceea ce nu primești este aproape la fel de important ca ceea ce primești.

Mai ales când vine vorba de recomandări legate de mâncare.

De exemplu...

1. Nu primești o listă cu cele mai ieftine produse

E vorba de recomandările mele în ceea ce privește produse pe care eu le consum sau cei apropiați mie le consumă.

De cele mai multe ori, ce e bun costă mai mult decât ce e mai puțin bun.

Normal, sunt și excepții, dar realitatea este că majoritatea produselor din listă au un preț peste medie. Dacă-ți permiți acel preț, cumpără cu încredere ce-ți recomand.

Mai mult, nu trebuie să cumperi tot ce menționez eu acolo ca să poți spune că investești în calitatea produselor pe care le consumi.

Dar poți spune că dacă ai cumpărat ceva de acolo, ai cumpărat ceva bun și pentru tine, și pentru ai tăi.

2. Nu primești o listă de produse pentru o dietă anume

Sigur, poți selecta ce produse se potrivesc pentru dieta ta și să fii sigur în acest fel că ai ales produse de calitate din acest punct de vedere.

Dar nu este o listă dedidcată unei anume diete.

De exemplu, dacă ești vegan, vei găsi pentru tine doar două recomandări - pâine și apă. Sigur, ambele de o foarte bună calitate, dar în mod evident nu e o listă pentru tine.

În schimb, dacă-ți place carnea, dacă-ți plac produsele lactate, dacă-ți plac restaurantele în care se poate mânca în mod real foarte bine, lista aceasta este clar pentru tine.

3. Nu primești recomandări influențate în vreun fel de producătorii din industria alimentară

Nu am niciun fel de relație cu absolut nimeni din această industrie și tot ceea ce găsești în această listă și-a câștigat locul onest acolo.

Orice produs pe care-l verific ajunge la mine pentru că-l cumpăr eu, nu pentru că mi-l oferă cineva să-l testez. Chiar dacă sunt producători care cred în valoarea produselor lor și ar putea să-mi trimită diverse în teste, nu sunt interesat așa ceva.

Repet, absolut totul este cumpărat de mine, iar verdictele sunt tot ale mele.

Deci lista nu este produsul unui influencer entuziasmat doar pentru c-a fost plătit să facă frumos, ci reprezintă recomandări în care cred.

Prin urmare, ia-ți lista și vezi-ți liniștit de mâncare:

💡
Atenție: Lista cu mâncare bună este un produs digital (acces la tabel în Google Sheet). Prin urmare, toate vânzările sunt finale și produsul nu poate fi returnat.