Mergi la conținut

Cum să îți schimbi corpul cu ajutorul unei metode de slăbit gândite de Natură pentru tine

Corp de Animal - Ghid de Nutriție Paleo

Intri într-o cabină de probă cu o pereche de pantaloni faini și un tricou.

Îți știi măsurile, dar totuși încerci. Poate mai slăbești, poate croiala-ți permite, poate nu te-ai îngrășat în ultimele luni atât cât ți se pare c-ai făcut-o.

Începi să te dezbraci în spațiul acela strâmt și deja simți că transpiri.

Nu e aer, nu e loc.

Vrei să termini mai repede și te grăbești un pic.

Imediat, îți dai seama că graba e o idee proastă. Îți pierzi prea ușor echilibru și te enervezi. Pui o mână pe peretele cabinei de probă și te reașezi în poziție verticală...

În sfârșit, tragi pantalonii pe tine și simți că te strâng. Insiști și închizi cu greu ultimul nasture. Simți presiunea, dar te gândești că vei slăbi în perioada următoare.

“Trebuie să slăbesc… De mâine, nu mai mănânc după ora 6 și mă limitez la un singur dulce pe zi!”

Amuzant este că gândul acesta l-ai mai avut de nenumărate ori.

Foarte probabil, este unul dintre cele mai populare gânduri care se învârt în egală măsură în mintea femeilor și a bărbaților care ar vrea să aibă un corp aromonios, să poarte câteva măsuri mai puțin, să se miște liber și să n-aibă probleme în a-și cumpăra exact hainele care le plac.

Întinzi mâna după tricou și constați rapid că ar fi mers foarte bine cu pantalonii în cauză dacă n-ar plezni pe tine.

Vânzătoarea deja bântuie după cortina cabinei de probă:

“Cum vă vine?”

În acest moment, ai trei variante:

1. Să ceri aceleași produse, dar cu numere mai mari
Uneori, există numere mai mari, alteori nu există. Uneori există doar numere mult mai mari și vei arăta ca îmbrăcat(ă) într-o foaie de cort. Dacă nu te interesează cum arată hainele pe tine, te poți opri.

E o mare perversitate în hainele mult prea lejere. Îți permit să mănânci în continuare tot felul de prostii, te păcălesc, te țin în starea de gras evident pentru toată lumea, dar tu speri că-i poți păcăli.

Normal, te păcălești oarecum pe tine. Adică printre 7 gânduri din categoria “Sunt gras!”, strecori din când în când și un “Așa se poartă…”

2. Să abandonezi și să te refugiezi în mâncare
Ai mai făcut-o și altă dată. Spui că te mai gândești și ieși din cabina de probă. Te mai uiți un pic în jur, apoi îți dai seama că ți-e foame.

Dacă ești într-un mall, cel mai probabil lucru pe care urmează să-l faci este să mergi în zona de food și să te îndopi cu ce găsești pe acolo. Nu trebuie să fie shaorma, la Mac sau KFC găsești lejer mâncăruri mult mai dense caloric și mai sărace nutrițional.

3. Te hotărăști să nu mai trăiești vreodată această experiență
Uuuu… Asta este cu adevărat interesant!

Dacă te hotărăști să nu mai trăiești vreodată această experiență, faci un prim pas serios spre rezolvarea unei mari probleme.

O problemă care-ți influențează calitatea vieții incredibil de mult.

Câteva kilograme-n plus îți fură din plăcerea de-a purta haine care-ți plac sau care să arate bine pe tine.

Mai mult de câteva kilograme-n plus îți pot răpi în totalitate această plăcere.

La pachet, vin și alte probleme.

Îți pierzi încrederea în sine și asta o vor observa instant și cei din jur. Dacă ești puternic psihic nu va conta. Totuși, dacă ești puternic psihic, de ce ești sclavul mâncării?

Ghidul acesta te ajută să-nvingi pentru totdeauna această slăbiciune. Am spus pentru totdeauna.

Dacă e nevoie, o repet – te ajută să-nvingi pentru totdeauna această slăbiciune

Ai toate informațiile care te vor ajuta să mănânci sănătos, să slăbești sănătos, să-ți dezvolți un corp sănătos și care să arate cu adevărat bine.

Nu te gândi că vei deveni Brad Pitt sau Charlize Theron peste noapte. Nu vorbesc aici despre minciunile pe care ți le spun diverși pe net, îți vorbesc doar despre cum să obții mult din potențialul corpului tău.

Orice om are un anume potențial în ceea ce privește aspectul fizic. Corp de Animal se asigură că ai totul la îndemână din perspectiva cunoașterii și a motivației să-ți atingi acel potențial sau să fii cât mai aproape de limita lui superioară.

Apropo, potențialul tău este mult, mult peste ceea ce-ți închipui c-ar fi.

Cât de repede voi intra în hainele care-mi plac?

Când vine vorba despre nutriție și pregătire fizică, oamenii par să fie siguri de un singur lucru – că fac prostii.

De ani buni, interesele economice ale diverselor companii din industria alimentară și a guvernelor au construit ceea ce se poate numi lejer o piramidă alimentației nocive.

Nu e vorba de o conspirație, ci pur și simplu de interes economic. Nu e vorba de dorința nu știu cui de-a ne face rău, ci de dorința unora de-a câștiga mai ușor bani.

Astfel, de ani ani buni, mâncăm liniștiți alimente despre care credem c-ar fi sănătoase și ne pregătim la fel de liniștiți de boală sau să ne-ngrășăm exagerat.

Într-un final, ceea ce mâncăm ajunge să ne îmbolnăvească sau să ne mențină sănătoși.

Normal, întrebarea este “ce ne face sănătoși?”.

Internetul este plin de tot felul de rețete, diete și verdicte.

Există atât de multă ignoranță în jurul unor lucruri atât de simple cum sunt cele ce țin de hrana sănătoasă încât te-ntrebi dacă omul chiar este cel mai inteligent animal de pe fața pământului.

Nu de alta, dar rar vei găsi în natură un animal care să-și saboteze cu mai multă determinare propria sănătate.

Realitatea este că dacă respecți sfaturile din ghid, lucrurile se vor desfășura rapid. Chiar mai rapid decât se desfășoară atunci când te îngrași.

Sigur, depinde de la om la om, fiecare are constituția sa, caracteristicile sale.

Totuși, o serie din măsurile pe care le vei lua vor accelera pierderea în greutate (în special țesut adipos și apă).

Corpul tău va reacționa așa cum e făcut să reacționeze în condițiile în care te vei alimenta cu mâncare pe care natura a gândit-o pentru noi. Adică își va optimiza resursele, va ajunge la greutatea firească, va elimina excesul de țesut adipos, va ajunge într-o stare de echilibru metabolic.

Adică vei arăta bine și nu-ți va mai fi continuu foame.

În Corp de Animal, înveți câteva lucruri simple și foarte, foarte eficiente legate de nutriție și pregătire fizică.

Deloc întâmăplător, e vorba despre acele lucruri care te împiedică să te-ngrași dacă te afli la o gretutate normală și te grăbește să slăbești spectaculos dacă ai kilograme-n plus.

Mai mult, te ajută să ai un corp așa cum natura l-a gândit pentru tine, indiferent dacă ești femeie sau bărbat.

Ce vei obține cu dieta paleo din Corp de Animal

Dacă ar fi să-ți spun repede câteva dintre beneficiile acestei diete conform studiilor făcute de unele dintre cele mai prestigioase centre de studiu a nutriției umane aș spune că:

 • dacă ești gras, vei slăbi într-un mod cu adevărat sănătos. Dieta îți permite acest lucru. Mai mult, nu vei pierde masă musculară în exces, cum se întâmplă în cazul altor diete
 • vei face cel mai important pas pentru a elimina pericolul unor afecțiuni: bolile cardiovasculare, diabetul, osteoporoza, cariile dentare, bolile autoimune, schizofrenia
 • vei elimina stările depresive sau vei scădea probabilitatea apariției acestora prin simpla eliminare a unui singur aliment care este responsabil pentru stările depresive
 • dacă ești alergic, sunt șanse mari să elimini anumite alergii sau să le pui sub control
 • vei scăpa de alimentele care dau dependență. Două dintre alimentele pe care oamenii le consumă în mod obișnuit pot produce dependențe asemănătoare celor produse de heroina sau cocaina
 • vei descoperi ce înseamnă în mod real starea de bine. Serios, dacă vei urma dieta din Corp de Animal sunt șanse mari să descoperi cât de bine ar trebui de fapt să te simți în pielea ta
 • vei gândi mai limpede, vei avea energie mai multă. De fapt, vei gândi mult mai limpede și vei avea un nivel al energiei mult mai mare decât ai fost obișnuit să ai
 • dieta din ghid face aproape imposibilă îngrășarea. Ca să te îngrași ar trebui să introduci în alimentație acele alimente pe care dieta le interzice
 • dieta din Corp de Animal nu este de fapt ceea ce se înțelege în general printr-o dietă. Este un mod corect și natural de-a te hrăni în acord cu ceea ce natura a gândit pentru oameni
 • vei afla care este cel mai bun exercițiu fizic inventat de natură pentru specia umană
 • vei afla care sunt exercițiile fizice care te pot transforma incredibil dacă le adaugi dietei din Corp de Animal
 • vei descoperi de ce oamenii se îngrașă și cum poți evita acest lucru – doar adevărul gol-goluț, nimic în plus. Apropo, n-are legătură cu numărul de calorii în sensul în care ești obișnuit să auzi