Cum te ajută acest site

Stefan BeldieScopul meu este să te ajut să-ți pui ordine-n minte și-n acțiuni.

Să-ți controlezi mintea.

De altfel, totul începe de aici – de la controlul asupra minții tale.

Mintea oricui are un stăpân. Întrebare este cine vrei să fie acel stăpân.

  • poți să-i lași pe alții să te controleze
  • poți să fii sclavul unor porniri de moment
  • poți să fii chiar tu propriul tău stăpân  

Alegerea e la tine, site-ul meu te ajută doar în această ultimă variantă – cea în care încerci tu să fii propriul stăpân.

Sigur, nu-ți închipui că totul se rezolvă bătând din palme. Adevărul este că multe dintre lucrurile pe care trebuie să le faci ca să ajungi într-o mare măsură stăpânul minții tale sunt simple și dificile în același timp.

Sunt simple de înțeles și sunt dificil de pus în practică. Mereu va fi nevoie de efort din partea ta pentru a realiza orice lucru important de pe lumea asta, inclusiv s-ajungi să-ți stăpânești mintea într-o măsură impresionantă.

Pe ce mă bazez când spun că te pot ajuta

Cei mai mulți oameni mă cunosc datorită emisiunilor de sport pe care le-am moderat sau din postura invitat la televiziunile de profil.

Ca jurnalist, am intrat în contact cu oameni interesanți din România și din afara țării,  cu oameni care gestionează afaceri uriașe, cu oameni care conduc instituții importante, cu oameni influenți, cu sportivi remarcabili, politicieni, artiști etc.

Oameni care au trăit situații dificile și au avut reacții aparte în acele situații.

Oameni care și-au gestionat bine drumul în viață sau care au ratat această șansă din motive aparent banale.

Oameni cu un control excelent asupra minții lor sau oameni controlați total de cei din jur.

Astfel, am putut să observ comportamente și atitudini care nu sunt accesibile oricui și împărtășesc cu tine acest tip de cunoaștere.

Ești psiholog?

Nu sunt psiholog.

Totuși, înțeleg cum gândesc oamenii și de ce gândesc în anumite moduri.

Am vrut să înțeleg aceste lucruri tocmai pentru a-mi înțelege propriile porniri, propriile tendințe de-a face lucrurile într-un anume fel sau în altul.

Nu-ți închipui că dacă scriu pe acest site sunt un om perfect.

Nici pe departe.

Oricât ar suna de ciudat, scriu aici inclusiv pentru mine.

În fine, dincolo de experiențele personale sau profesionale, am citit câteva sute de cărți pe teme legate de psihologie, filozofii practice, dezvoltare personală, marketing etc.

Astfel, ce am trăit și am învățat eu îți dezvălui și ție.

Vrei să știi mai multe?

Sunt absolvent de jurnalism la Sibiu (ULBS, 2004).

Am lucrat în presă la Gazeta Sporturilor și am fost producătorul emisiunii moderate de Ovidiu Ioanițoaia, Recursul Etapei.

Din 2008, am devenit freelancer și am scris texte de opinie pentru ProSport și Hotnews. Timp de 4 ani, am moderat o emisiune zilnică la sport.ro (Pro X) – Ora Exactă în Sport.

Am avut întotdeauna un interes pentru ideea de-a câștiga bani pe cont propriu și cred că antreprenoriatul este o încercare prin care oamenii ar trebui să treacă. Măcar pentru a se lămuri dacă este sau nu este ceea ce-și doresc.

De-a lungul timpului, am făcut eroarea de-a mă implica în tot felul de proiecte până am ajuns în stadiul de-a-mi epuiza cu prea mare ușurință resursele de timp, de bani și de energie nervoasă. De ceva timp, acest lucru s-a schimbat.

Prin urmare, în acest moment, îmi împart atenția „profesională” între două site-uri: acesta de față și Fii bărbat!

De asemenea, scriu și pe 3Surse.ro din pasiune pentru fotbal.

3 lucruri aproape ciudate

Nu mănânc dulciuri. Nu am mâncat niciodată, nu-mi plac. Așa m-am născut, nu e ceva ce mi-am propus. Da, nici ciocolată, nici mere. Știu că după standardele tale acestea nu sunt dulci, dar pentru mine sunt.

Mă spăl doar cu apă rece indiferent de anotimp (da, rece – rece). Dacă te interesează această experiență, ai mai multe amănunte aici.

Pulp Fiction este filmul meu preferat și-mi plac foarte mult western-urile. Clint Eastwood, Paul Newman și Michael Madsen sunt actorii mei favoriți. Îmi mai plac filmele vechi de groază pentru că par comedii.

Contact

Pentru a-mi transmite un mesaj privat, te rog să-mi scrii la adresa stefan (@) beldie.ro sau folosește acest contact form. Îți voi răspunde cât se poate de repede.

Abonare

Cel mai bun lucru pe care-l poți face acum este să te abonezi prin email.

Abonații au acces la toate informațiile pe care le ofer gratuit, află primii când lansez un produs nou și primesc zilnic câte un email din partea mea.

Prin urmare, abonează-te acum la ponturile mele de autodezvoltare și înveți:

  • cum să-ți controlezi mintea
  • cum să-ți pui ordine în acțiuni
  • cum să devii mai mult decât ești