Pixel vs Neuron – cum te afectează psihologic noile tehnologii

Aceste sunt texte despre impactul psihologic pe care social media și diverse noi tehnologii le au asupra minții noastre.

Creierul uman se află astăzi sub un asalt continuu al noilor tehnologii scăpate de sub controlul utilizatorilor. Am ajuns să trăim într-o lume pentru care n-am fost programați în mod natural să trăim.

Suntem depresivi, anxioși, lipsiți de răbdare și de energie ca urmare a utilizării excesive sau incorecte a acestor tehnologii. Avem însă capacitatea de-a ne apăra și de-a întoarce soarta acestei dispute în favoarea noastră.

Povestea adicției mele pentru un joc video
Aceasta este povestea celui mai tare joc video pe care l-am jucat eu vreodată. Sigur, există pe lume nenumărate jocuri superioare dintr-o grămadă de puncte de vedere. Totuși, eu m-am îndrăgostit bolnav doar de acesta.

De ce m-am lăsat de Netflix
Am decis să renunț la Netflix ca să-mi folosesc timpul ceva mai bine. Adică, pe românește, am vrut să fac ceva mai mulți bani și pierderea de vreme nu mă ajuta.

Nu fi prost, protejează-ți intimitatea!
Ai multe lucruri care merită ținute pentru tine, doar că le expui cu atâta ușurință încât le diluezi valoarea. Ce e prea ușor accesibil își pierde din valoare mai rapid decât ai crede.

Cum să folosești Facebook, Google și Netflix fără să fii folosit
Unii cred că platformele digitale te folosesc atunci când colectează date despre tine pentru a le vinde apoi advertiserilor. E corect, dar e doar o parte a poveștii. Partea frumoasă aș zice.

De ce ar trebui să-ți scrii gândurile și faptele într-un jurnal
Scrisul în jurnal îți limpezește și organizează mintea, te ajută să ai claritate în gânduri și acțiuni. De asemenea, îți spune adevărul despre tine cu mare fidelitate.

Cum să profiți de prostia creierului tău
Creierul e ca un savant care nu e-n stare să-și lege singur șireturile. De ce-ți spun asta? Ca să profiți de această situație. Chiar și șireturile desfăcute, niciodată nu stăm pe loc. Înaintăm sau regresăm. Nemișcare nu există.

Cum alegi o parolă puternică și ușor de reținut
Dacă folosești aceeași parolă peste tot, deja te poți considera prostuț din perspectiva securității tale online. Află care este sistemul meu de alegere a parolelor greu de spart și foarte ușor de reținut.

De ce n-am încredere în oamenii lipiți de telefoane
Dacă un om este lipit de telefonul său, acel om are o capacitate scăzută de-a se concentra la lucruri externe dispozitivului. Asta-mi inspiră multe, mai puțin încredere.

Viața pe Facebook: invidia e mereu pierdere de vreme
Sunt de aproape aceeași vârstă cu Martina Hingis și, deși ea a jucat tenis mai bine decât mine, ne leagă o întâmplare petrecută-n adolescență…

Cum obții respect de sine fără să te lauzi pe Facebook
Respectul de sine se obține simplu dacă știi cum să acționezi. Din păcate, lumea-n care trăim ne-mpinge pe mulți dintre noi spre comportamente și atitudini care ne golesc de respect de sine și ne scad valoarea-n ochii celor din jur.

Ce ar trebui să faci înainte să urmărești cel mai fain serial făcut vreodată
Preferatul meu este OZ. Apoi, vine Seinfeld. Apoi, The Sopranos. Aș putea continua cu o grămadă de alte exemple și aș ajunge astfel lejer la un top 20 seriale care mi-au plăcut mult.