De ce nu acord vreodată discount-uri

De ce nu ofer reduceri pentru ghidurile mele

Vând ghiduri în format electronic de aproximativ 10 ani.

În tot acest timp, nu am acordat niciodată discount-uri, chiar dacă unii dintre cititori se oferă să cumpere în contul unei reduceri mai multe ghiduri sau chiar pe toate.

Refuz de fiecare dată.

De ce?

În primul rând, fiecare dintre ghiduri își merită banii din punctul meu de vedere. Când spun merită, mă refer la faptul că dacă aplici ce scrie-n ele, beneficiile obținute sunt categori mai importante decât suma plătită pentru ele.

În al doilea rând, nu vreau ca vreunul dintre cumpărători să trăiască sentimentul acela ciudat pe care-l ai când îți iei ceva la un preț și vezi că respectivul bun costă peste câteva zile jumătate din cât ai plătit tu.

Dacă astfel de practici pot fi oarecum logice când vine vorba de telefoane, televizoare, laptop-uri etc. pentru că tehnologia evoluează, nu e cazul informațiilor din ghidurile pe care le vând.

Valoarea lor rămâne măcar aceeași cu trecerea timpului.

Spun că rămâne măcar aceeași gândindu-mă că unele schimbări din societate fac ca ghidurile pe care le vând să fie poate mai valoroase astăzi decât au fost ieri 🙂

Mă refer aici mai ales la cele dedicate seducției și dezvoltării personale-n general.

În fine, fiecare dintre ghidurile pe care le vând își modifică prețul într-o singură direcție – în sus.

Niciodată un ghid vândut de mine nu a costat mai puțin decât prețul stabilit în momentul lansării. De altfel, în acel moment al lansării ghidurile au un preț ceva mai mic pentru câteva zile, iar apoi lucrurile se întâmplă așa cum am spus – prețul se modifică doar în sus.

De ce dublez uneori prețurile de Black Friday

În fine, uneori mi s-a reproșat că nu schimb prețurile de Black Friday sau cu ocazia cine știe cărei sărbători în care toată lumea vinde la ofertă.

Să știi c-am făcut-o.

Adică de Black Friday obișnuiesc să anunț o dublare generală a prețurilor ghidurilor mele. E felul meu de-a respecta acest tip de sărbătoare 🙂

Acum, nu mă-nțelege greșit. Fiecare e liber să aleagă ce strategie dorește. Normal că reducerile respective aduc mai mulți bani per total celor care apelează la ele, dar mie-mi place să fac lucrurile-n felul meu.

Pierd bani?

Da, pierd niște bani.

Totuși, e o plăcere aparte în a face lucrurile după cum îți dorești tu și nu după cum te-ndeamnă alții s-o faci.

Prin urmare, nu acord discount-uri.

Dacă-mi vei scrie să-mi ceri o reducere pentru că vrei să cumperi mai multe ghiduri deodată, îți voi da link spre această pagină.

„Da, dar unii oameni nu-și permit ghidurile tale…”

Așa este, unii oameni nu-și permit să dea bani pe ghidurile mele.

De asta nu sfătuiesc pe cineva care are probleme cu banii să cumpere ceva de la mine. În loc să facă asta, mai bine face eforturi să-și revină financiar, face eforturi să economisească din puținul pe care-l are.

Nu de alta, dar e o prostie să cumperi lucruri care nu sunt absolut esențiale când ai probleme financiare.

Am folosit mai sus expresia „absolut esențiale”. Da, niciunul dintre ghidurile mele nu este absolut esențial pentru a duce tu o viață mai bună. Uită-te un pic la viața ta și s-ar putea să poți îmbunătăți diverse fără să cheltuiești niciun ban.

De altfel, un pic de bun simț spune că există pe lume o grămadă de oameni care duc o viață foarte bună fără să fi cumpărat ceva de la mine și fără să fi citit ceva din cele scrise de mine.

Știu, nu vei auzi vreodată lucruri de genul acesta din gura celor care au ceva de vândut, dar nu mă interesează nici ce spun alții, nici ce fac alții.

A, dacă ai o stare financiară OK și vrei să inveți mai multe în legătură cu subiectele pe care le acoperă ghidurile pe care le vând, ți le recomand cu toată căldura.

În primul rând, pentru că-s date naibii de bune – adică vei găsi în ele o grămadă de lucruri pe care nu le găsești cam pe nicăieri altundeva. În al doilea rând, pentru că-s scrise astfel încât să te ajute zdravăn să pui în practică informațiile de acolo.

Dacă ai vreo nelămurire sau vrei să-mi transmiți vreun mesaj, scrie-mi aici.

Foto: My Brodaband