Ce unelte folosesc zilnic

Găzduire dedicată WordPress: Kinsta, Servebolt și Closte

Cele mai multe dintre site-urile mele, inclusiv acesta, sunt găzduite de Kinsta.

Ce are special Kinsta?

Combină NGINX + HTTP/2 + PHP + Google Cloud Platform pentru un hosting excepțional.

De altfel, când vine vorba de review-uri independente pentru hosting dedicat WordPress, rezultatele sunt mereu impresionante pentru această companie:

It’s almost boring writing about Kinsta. 100% uptime. 0 Load Impact errors. 3 Load Storm errors. Another Top Tier performance that I’ve come to expect – Review Signal

De asemenea, Kinsta stă bine la capitolul securitate și excepțional la cel de suport. O spun atât din perspectiva celui care de ani buni se uită după servicii cât mai bune din acest punct de vedere, dar și din experiența directă cu ei.

Email hosting: Fastmail

Aparent, cel mai simplu lucru este să folosești pentru email serviciile oferite de firma de găzduire.

Totuși, această alegere este de multe ori neinspirată. O companie al cărei focus este să gădzuiască site-uri ajunge de multe ori să facă prost o grămadă de alte lucruri conexe, inclusiv să ofere un servicii de email de slabă calitate.

Pentru că email-ul este un tool important pentru mine, folosesc Fastmail. Alternative bune sunt și Runbox sau Hushmail.

Securitate website: Sucuri

În fiecare zi, apar informații despre site-uri care au fost atacate, infectate sau au ajuns sub controlul hacker-ilor de tot felul.

În general, acestea sunt știri despre bani pierduți și regrete. Bani pierduți chiar de către cei care-și exprimă regretul că nu au făcut mai mult pentru a-și proteja afacerea online.

Realitatea este că nu există o soluție care să te protejeze total împotriva oricărui atac. Totuși, Sucuri este probabil cea mai bună și cea mai accesibilă economic soluție de securitate din întreaga lume WordPress.

Vorba ceea, întotdeauna este mai bine să ai parte de protecție și monitorizare pentru site-ul tău decât să te anunțe Google că ești pe „blacklist” sau să fie nevoie să le explici clienților ce s-a întâmplat cu datele lor în urma unui incident de securitate.

Manager de parole: 1Password

Tot la capitolul securitate, includ o aplicație simplă, dar foarte importantă – 1Password.

Acest manager de parole te scapă de păcatul folosirii aceleiași parole pentru toate conturile tale (email, Facebook, internet banking etc.).

Dacă te recunoști deja-n acest exemplu, oprește-te. Am scris aici despre un sistem care îți permite să găsești parole sigure și ușor de reținut. 1Password îți face munca și mai ușoară: reții o singură parolă, iar managerul de parole se asigură să ți le ofere instant pe toate celelalte.

Astfel, dacă prin absurd o companie la care ai cont are o vulnerabilitate de securitate, nu-ți va fi afectat tot universul online.

Email Marketing: Drip + LeadPages

Email marketing-ul este pentru mine cea mai bună unealtă de vânzări.

Să scrii email-uri care vând reprezintă o cunoaștere care poate fi de ajutor oricui are ceva de vândut. Nu te grăbi să crezi că tu nu faci parte din această categorie – unii vând produse și servicii clasice cu ajutorul email-urilor.

Alții se vând pe înșiși (aproape nimic sexual în asta), vând idei, vând influență, vând o grămadă de lucruri prin ceea ce vehiculează cu ajutorul unui simplu email trimis către abonații lor.

Uneltele mele de bază în această arie sunt Drip ca plaftormă de email marketing și LeadPages pentru creșterea listei de abonați.

Teme WordPress: GeneratePress sau Genesis

De-a lungul anilor, am folosit în special două teme WordPress pentru site-urile mele: Thesis și Genesis.

Între timp, am descoperit și GeneratePress.

Există pe piață o grămadă de teme cu tot felul de funcționalități și de brizbriz-uri care reușesc să-i atragă pe cei care vor să-și facă un site / blog. Realitatea este că majoritatea acestor teme reprezintă investiții proaste  din perspectiva felului în care au fost dezvoltate.

Acele funcționalități nesfârșite sunt de obicei sursa unor teme (framework-uri) supradimensionate, care se fac site-ul să se miște „greu” și care, nu de puține, pot reprezenta vicii majore atât de securitate, cât și din perspectiva SEO.

În opinia mea, GeneratePress și Genesis sunt cele mai bune soluții ale momentului – sunt dezvoltate de oamenii care se pricep în mod real la WordPress, se mișcă excelent, sunt auditate din perspectiva securității și te lasă să faci cel mai important lucru – să creezi conținut pentru cititorii tăi.

Alte unelte pe care le folosesc zilnic

Câteva adăugiri

Urăsc să dau bani pe telefoane. În trecut, reușeam să țin un telefon cam 4-5 ani. Acum, asta pare mult mai greu de făcut. Folosesc huse Otter care arată monstruos după gusturile celor mai mulți oameni. Mie-mi plac pentru că nu știe nici naiba ce telefon ai.

Am cumpărat primul MacBook Pro de 17 inch prin 2006, cred. L-am luat inclusiv pentru a avea cheltuieli pe firmă. Foloseam diverse distribuții Linux la vremea respectivă, dar tot am fost impresionat de diferențele față de Windows. Sper să mai trag de laptopul actual încă vreun an având în vedere că nevoile mele se reduc în mare la scris și navigat pe net.

Unele dintre link-urile de mai sus sunt „afiliate”. Prin urmare, dacă ajungi să cumperi prin intermediul lor, voi încasa o parte din ceea ce tu plătești. Prețul tău nu va fi mai mare ca urmare a acestui lucru. Nu promovez servicii sau produse pe care nu le folosesc în mod curent sau nu le-am folosit o perioadă lungă de timp.